Over de relatie tussen big data en business intelligence


Big data

ICT informatiecentrum |

Wilt u weten hoe het zo heeft kunnen komen of wilt u weten hoe het gaat worden? Eigenlijk allebei, toch? Hierin schuilt meteen het belangrijkste verschil tussen Business Intelligence en Big Data analyse. In het eerste geval gaat het om trends uit het verleden, bij de tweede gaat het vooral om komende ontwikkelingen. Het een kan niet zonder het ander; in dit whitepaper wordt u duidelijk waar, waarmee en wanneer de grootste toegevoegde waarde is te behalen.

Data is het nieuwe goud

Het verschil tussen Business Intelligence en Big data analyse lijkt misschien wat arbitrair, maar kan toch een wezenlijk verschil maken. Aangezien data het nieuwe goud van een onderneming is, is het wel belangrijk om daar het maximale uit te halen. De vraag rijst dan, doe je dat door te analyseren en te leren van het verleden (reactief analyseren), of stoom je meteen op in de vaart der volkeren en kies je voor inzichten in de toekomst (proactief analyseren)? Er zijn belangrijke verschillen tussen Business Intelligence en Big Data analyse. Welke dat zijn en wat u daarmee kunt, leest u in dit whitepaper van ICT informatiecentrum.

Na het invullen van uw gegevens krijgt u via e-mail direct toegang tot de whitepaper. U kunt deze vervolgens lezen, opslaan of printen. Uw gegevens zijn niet beschikbaar voor derden. Op uw aanvraag is ons privacystatement van toepassing.

 


E-mail  

Volledige naam  

Bedrijfsnaam