Zorg en welzijn

 

HRM software bij zorginstellingen

Valkuilen bij het selecteren van HRM software bij zorginstellingen

Visma | In dit whitepaper wordt het belang van een goede voorbereiding besproken bij de selectie van HRM software bij zorginstellingen. Een aantal concrete tips zullen u helpen om tot een weloverwogen keuze te komen.

ERP software voor de zorg

ICT informatiecentrum | Steeds meer zorginstellingen en zorgverleners maken gebruik van ERP software. In dit whitepaper geeft het ICT informatiecentrum antwoord op wat ERP voor een organisatie in de zorg kan betekenen als de organisatie meerdere processen vanuit één systeem automatiseert.

Juridische aandachtspunten bij medische software

De IT-jurist Regelmatig hebben wij contact met ondernemingen en start-ups die software leveren voor de zorg. Dat zijn niet alleen administratieve pakketten, maar steeds vaker applicaties die (vergaande) ondersteuning bieden in diagnose- en behandeltrajecten.

Wat moet de zorg met Big Data?

i³ groep Doordat de kosten van de zorg hand over hand toenemen, wordt het steeds moeilijker om een goede invulling te geven aan de doelstellingen van de zorg. Ziekenhuizen zijn dan ook naarstig op zoek naar manieren om mensen en middelen efficiënter in te zetten door verspillingen in (zorg)processen weg te nemen.

Wie gaat straks de ICT innovatie in de zorg drijven?

Axians De rol van ICT in de zorg is al lang niet meer alleen ondersteunend. In toenemende mate bepaalt ICT namelijk de dienstverlening die geboden wordt door zorgverleners, of het nu gaat om thuiszorgorganisaties, revalidatie-instellingen, huisartsen of ziekenhuizen. En bij een dergelijke importantie hoort een duidelijke visie en strategie, een taak die normaal gesproken ligt Lees verder / download

ICT budgetten in de zorg hebben ruimte nodig voor digitale innovaties

Acknowledge Zorgorganisaties geven jaarlijks veel geld uit aan ICT. Deze uitgaven gaan vooral naar de ICT Infrastructuur en het EPD. Er blijft hierdoor minder geld over voor digitale innovaties. Deze trend moet veranderen. Er zijn nieuwe technologiepartijen die de gezondheidszorg als markt kiezen.

Inzet van apps in de zorg

Axians Iedere week verschijnt er wel weer een nieuwsberichtje in de krant of op internet over apps voor de zorg: apps om je gezondheid te monitoren, apps voor specifieke patiëntgroepen (darmpatiënten, diabetici etc.) die gericht zijn op hun klachten, hospitality apps om een bezoek aan een ziekenhuis prettiger en makkelijker te maken, en ga zo Lees verder / download

Tips voor optimaal softwarelicentie beheer in de zorg

Acknowledge Met de komst van Het Nieuwe Werken in combinatie met de diverse soorten devices en de bijbehorende softwarelicenties, is het niet zo verwonderlijk dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe zorg je er voor dat je toch het overzicht behoudt en de softwarelicenties in jouw zorgorganisatie Lees verder / download

Digitaal archiveren voor huisartsenpraktijken

eDocs | Digitale dossiervorming voor huisartsen is meer en meer belangrijk. Aansprakelijkheidstelling, ruimte besparing en efficiënte verwerking van dossiers dwingen tot een meer gestructureerde archiefvoering.