Zorg

 

HRM software bij zorginstellingen

Valkuilen bij het selecteren van HRM software bij zorginstellingen

Visma Raet | In dit whitepaper wordt het belang van een goede voorbereiding besproken bij de selectie van HRM software bij zorginstellingen. Een aantal concrete tips zullen u helpen om tot een weloverwogen keuze te komen.

Public, private of hybrid cloud in de zorg, bent u er klaar voor?

Axians Het woord ‘cloud’ wordt de laatste jaren in verschillende varianten gebruikt. We praten over PaaS, SaaS, IaaS, private cloud, public cloud, hybrid cloud. Maar daar hoort het helemaal niet om te gaan. Voor ziekenhuizen en zorginstellingen draait het om schaalbaarheid in relatie tot security en privacy in de zorg.

Juridische aandachtspunten bij medische software

De IT-jurist Regelmatig hebben wij contact met ondernemingen en start-ups die software leveren voor de zorg. Dat zijn niet alleen administratieve pakketten, maar steeds vaker applicaties die (vergaande) ondersteuning bieden in diagnose- en behandeltrajecten.

Wie gaat straks de ICT innovatie in de zorg drijven?

Axians De rol van ICT in de zorg is al lang niet meer alleen ondersteunend. In toenemende mate bepaalt ICT namelijk de dienstverlening die geboden wordt door zorgverleners, of het nu gaat om thuiszorgorganisaties, revalidatie-instellingen, huisartsen of ziekenhuizen. En bij een dergelijke importantie hoort een duidelijke visie en strategie, een taak die normaal gesproken ligt Lees verder / download

Inzet van apps in de zorg

Axians Iedere week verschijnt er wel weer een nieuwsberichtje in de krant of op internet over apps voor de zorg: apps om je gezondheid te monitoren, apps voor specifieke patiëntgroepen (darmpatiënten, diabetici etc.) die gericht zijn op hun klachten, hospitality apps om een bezoek aan een ziekenhuis prettiger en makkelijker te maken, en ga zo Lees verder / download