WMS

Wat is warehouse management?

ICT informatiecentrum | Warehouse management heeft te maken met alle processen in uw organisatie die betrekking hebben op producten en goederen die opgeslagen worden in een magazijn.

Zo kiest u logistieke software

Zo kiest u logistieke software

ICT informatiecentrum De selectie van WMS, TMS, supply chain management of ERP software is lastig en complex. In deze whitepaper van het ICT informatiecentrum leest u over de beste manier om logistieke software te selecteren. Ontvang direct tips en adviezen over:

WMS whitepapers

Verbeter uw voorraadbeheer in 6 stappen

Voorraadbeheer verbeteren in zes stappen

Kerridge Commercial Systems | Goed voorraadbeheer staat in lijn met het bieden van goede klantenservice. Iedereen weet hoe vervelend het is wanneer een item dat u wilt aanschaffen niet meer op voorraad is. In dit whitepaper leest u zes eenvoudige stappen om uw voorraadbeheer te verbeteren.

Wat is warehouse management?

ICT informatiecentrum | Warehouse management heeft te maken met alle processen in uw organisatie die betrekking hebben op producten en goederen die opgeslagen worden in een magazijn.

Transport en ICT

ING sectormanagement transport logistiek Het is niet ondenkbaar dat over enkele jaren de papieren vrachtbrief en factuur geheel verdwenen zijn uit de transport- en logistieke sector en zijn vervangen door een elektronische variant. Informatie-uitwisseling tussen opdrachtgevers, planning en chauffeurs gaat dan volledig digitaal.

Technische innovaties met gevolgen voor de transport- en logistieke sector

ING sectormanagement transport logistiek Er zijn meerdere innovaties die door de verandering van de techniek gezorgd hebben voor nieuwe toepassingen en een andere manier van werken in het bedrijfsleven. Een aantal van deze innovaties heeft (of zal in de toekomst) gevolgen (hebben) voor de transport- en logistieke sector.

Strategische ontwikkelpaden in de logistieke- en transport sector

ING sectormanagement transport logistiek Doordat de tarieven onder druk staan en de logistieke- en transport sector tevens geconfronteerd wordt met oplopende kosten, zullen ondernemers in deze sector zich moeten aanpassen aan de veranderende omstandigheden en zich moeten onderscheiden van hun concurrenten.

ICT ontwikkelingen van invloed op de transport- en logistieke sector

ING sectormanagement transport logistiek De behoefte aan goede en tijdige informatie voor transportondernemers is groter dan ooit. ICT leveranciers zien dit in en zetten stevig in op innovatieve producten. De markt is sterk in beweging. Geavanceerde systemen vandaag de dag, zijn morgen verouderd.

Logistieke processen, systemen en informatie

ING sectormanagement transport logistiek Ongeacht het type werkzaamheden en de profilering in de markt worden bij alle logistieke dienstverleners in essentie dezelfde processen doorlopen. Voor een goed verloop van de processen is informatie nodig, die tussen de betrokken afdelingen moet worden uitgewisseld.

ICT ontwikkelingen bij de overheid

ING sectormanagement transport logistiek Het kabinet wil topsectoren waarin Nederland wereldwijd uitblinkt, nog sterker maken. Logistiek is één van deze topsectoren en ICT is als onderwerp benoemd dat meerdere topsectoren aan gaat en waarop focus wordt gelegd.

ICT barrières in de transport- en logistieke sector

ING sectormanagement transport logistiek Ongeveer driekwart van de ondernemers is tevreden over de in gebruik zijnde ICT producten. Dat betekent echter ook dat bijna een kwart niet tevreden is. In de automatiseringsenquête van TLN is gevraagd naar deze ontevredenheid.

Drijfveren voor ICT investeringen in de logistieke sector

ING sectormanagement transport logistiek Investeringen in ICT producten kosten geld. Daarbij wordt de implementatie ervan vaak als een zwaar en moeizaam traject beschouwd en kunnen nieuwe systemen in eerste instantie tot weerstand bij het personeel leiden. Desondanks is ICT voor veel transportondernemers zeer belangrijk en zet men sterk in op de ontwikkeling van ICT in Lees verder / download

De Nederlandse ambitie voor transport en logistiek

ING sectormanagement transport logistiek Transport en logistiek zijn onlosmakelijk met Nederland verbonden. De logistieke sector heeft een groot economisch belang en draagt substantieel bij aan de Nederlandse economie. Het is verantwoordelijk voor 8,5% van het totale BBP van Nederland (een toegevoegde waarde van a 40 miljard) en de bijdrage aan de werkgelegenheid is ongeveer 750.000 Lees verder / download

Automatisering in de huidige transport- en logistieke markt

ING sectormanagement transport logistiek ICT wordt door de transport- en logistieke markt als zeer belangrijk ervaren. Uit een enquête gehouden onder transportondernemers en uitgezet door Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt dat meer dan driekwart van de transportondernemers ICT als zeer belangrijk ervaart.

Voorraadverschillen effectief terugdringen

Wics Logistics Het inventariseren van voorraad is voor veel bedrijven een doorn in het oog. Het vergelijken van de theoretische voorraad met de actuele voorraad in het magazijn, kan enorme voorraadverschillen opleveren. Hoe kunnen voorraadverschillen worden geminimaliseerd?

Voorraadbeheer begint bij de voordeur

Hexspoor In de webwinkelwereld is de 24-uurs levering de standaard geworden. Een levertijd van ‘7 tot 12 dagen’ of ‘tijdelijk niet leverbaar’ is daarom ondenkbaar en slecht voor de omzet. Onuitputtelijke voorraden lijken het antwoord hierop, maar dat heeft dan weer een negatieve invloed op uw kosten. Om de juiste voorraadniveaus te bepalen, begint u Lees verder / download

Voorraadbeheer: balans tussen houdbaarheid en beschikbaarheid

Involvation In dit whitepaper alles over een optimaal balans tussen de houdbaarheid en beschikbaarheid van voorraad

Voorraad is ons goud

Involvation Voorraad is geen verspilling. Voorraad is ons goud. Lees in dit whitepaper waarom

Tevreden klanten met goed voorraadbeheer

Odoo Experts Ben je bang om klanten te verliezen door tekort aan voorraad? In dit witepaper enkele tips om de voorraad niveau op peil te houden en tevreden klanten te krijgen!

Veiligheidsvoorraad, de buffer naar besparing

SucceedIT Veiligheidsvoorraad, ook wel buffervoorraad genoemd, is een term die gebruikt wordt door voorraad- en logistiek managers om een extra hoeveelheid voorraad te beschrijven die aangehouden wordt om het risico op stock‑outs te voorkomen.

21% van de voorraad is incourant

SucceedIT Elke groothandel, spare-parts center, of voorraadhoudend bedrijf zal vroeg of laat te maken krijgen met druk op de marges door incourante voorraad of een assortiment dat zijn eigen marge kapot maakt ten gevolge van slecht voorraadbeheer. Zonde, vaak is hier wel wat aan te doen.

NewCold Rheine Casestory

Davanti Warehousing | NewCold Rheine in het Duitse Münsterland verzorgt opslag van diepvriesproducten in een vrieshuis met hoge mate van automatisering. Voor de aansturing van het magazijn heeft men MLS Premium van Davanti geimplementeerd.

Müller Fresh Food Logistics Casestory

Davanti Warehousing | Müller Fresh Foods Logistics is een toon-aangevende logistiek dienstverlener voor warehousing en koel- en vriesdistributie van levensmiddelen. Müller is zeer tevreden over MLS Premium omdat zij in eigen beheer tegemoet kunnen komen aan de wensen en eisen van haar relaties.

Scala Playhouse Casestory

Davanti Warehousing | De erotische industrie is een zeer dynamische en concurrerende markt, waarin flexibiteit en zeer korte leadtimes essentieel zijn voor succes. Scala kan met behulp van MLS Premium, voice en miniload snel en adequaat reageren op de vraag van haar klanten.

Jan Linders Supermarkten Casestory

Davanti Warehousing | Jan Linders Supermarkten werkt tot volle tevredenheid met voice gestuurd orderverzamelen in combinatie met MLS Premium. Naast een continue focus en grote mate van bewegingsvrijheid, draagt het enorm bij aan de fout-reductie tijdens het verzamelproces.

Hollander Barendrecht Casestory

Davanti Warehousing | Hollander Barendrecht realiseert een aanzienlijke productiviteitsstijging in orderpicking en significante stijging in beladingsgraad met MLS Premium. Hollander is de logistiek dienstverlener in versproducten van Plus Retail en een dochteronderneming van The Greenery.

AGU Casestory

Davanti Warehousing | De Alkmaarse producent en distributeur van fietsartikelen heeft haar leverings- en serviceniveau aanzienlijk verbeterd met behulp van Davanti’s WMS MLS Premium en bespaart reeds 30% op de personeelskosten; dit percentage wordt nog hoger.

Sturen van voorraad

Vanboxtel | Bij de werkzaamheden op uw magazijnvloer komt heel wat kijken. Het WMS zorgt voor efficiëntie in de verwerking van orders en ontvangsten. Ondersteuning met RF handterminals of Voice werkt kostenbesparend en kwaliteitsverhogend.

CB versterkt competenties in healthcare en fashion met Astro WMS

Consafe Logistics | CB heeft met Consafe Logistics een contract ondertekend over de aanschaf en implementatie van Astro WMS.

PostNL schakelt snel met WMS van Consafe Logistics

Consafe Logistics | Na een grondige analyse startte PostNL in december 2013 met het opzetten van een nieuw logistiek centrum voor de snelgroeiende dienst Extra@Home, dat al op 1 maart 2014 operationeel moest zijn.

CASE STUDY: Reductie van complexiteit op de magazijnvloer

Consafe Logistics Een half jaar na de implementatie van Astro WMS maakt Videojet Technologies Europe, een toonaangevend bedrijf in codeer- en identificatie systemen de balans op. Fredrik Blömer , Director Operations EMEA van Videojet: “Het WMS stelt ons in staat om te leren van onze fouten.”

Zo kiest u logistieke software

Zo kiest u logistieke software

ICT informatiecentrum De selectie van WMS, TMS, supply chain management of ERP software is lastig en complex. In deze whitepaper van het ICT informatiecentrum leest u over de beste manier om logistieke software te selecteren. Ontvang direct tips en adviezen over:

Infor whitepaper SCM software

Damco – Case study

Infor Execution excellence: Infor Supply Chain Execution at Damco