Wat is Business Intelligence


Business Intelligence

ICT informatiecentrum |

Van u wordt verwacht de juiste antwoorden te geven op complexe BI vragen. Wie echter gaat zoeken op internet naar wat BI dan is, komt om in de antwoorden. Niet echt intelligent dus. Iedereen heeft de mond vol over Business Intelligence. Maar wat is het? En wat doe je ermee? Dit whitepaper maakt duidelijk hoe Business Intelligence voor u aan het werk gaat.

Het idee van Business Intelligence

Het idee van BI is om belangrijke beslissingen te kunnen onderbouwen met gegevens. Die gegevens komen uit meerdere bronnen en worden vervolgens overgezet naar één omgeving: het datawarehouse. Daar zou u dan het antwoord moeten kunnen vinden op de door u gestelde vraag. Het proces van dat verzamelen van gegevens en overzetten naar het datawarehouse (Extraction, Transformation & Loading, ETL) wordt echter complexer naarmate het aantal bronnen toeneemt. Wie dit proces echter nauwkeurig, consequent, frequent en gecontroleerd uitvoert, haalt de meeste toegevoegde waarde uit zijn beschikbare data. Hoe u ook een van die gecontroleerde en consequente gebruikers van BI wordt, leest u in dit whitepaper van ICT informatiecentrum.

LEES DIT WHITEPAPER

U ontvangt dit whitepaper op het vermelde e-mailadres. | Uw privacy* is gegarandeerd.

Wat is Business Intelligence - ICTwhitepapers.nl

Zakelijk e-mailadres* Privacy
De gegevens van uw aanvraag zijn en blijven uitsluitend bekend bij het ICT informatiecentrum. U wordt dus niet benaderd door externe partijen. Lees ons privacystatement of bel ons als u hierover vragen heeft. Wij zijn bereikbaar via 085 40 10 218.

** ICT nieuwsbrief
De ICT nieuwsbrief informeert u iedere twee weken over relevant ICT nieuws, belangrijke ontwikkelingen, inspirerende blogs en nieuwe gratis media van het ICT informatiecentrum. Zo weet u altijd wanneer nieuwe informatie beschikbaar is over het ICT thema dat belangrijk voor u is. Afmelden voor deze nieuwsbrief kan ieder moment.